Még három Trónok harca-spinoff készül az HBO-nál


Három újabb tévésorozattal egészülhet ki George R. R. Martin filmes fantasy-világa, bár nem ezek az első, a nagy sikerű HBO-sorozatból kiinduló vagy ahhoz előzményként tervezett szériatervek.

A három – 9 Voyages avagy Sea Snake, Flea Bottom és 10 000 Ships című – spinoff közül a legelső projekt van a legelőrehaladottabb állapotban: összeállt a kreatív csapata, a másik két ötlet azonban még forgatókönyvíróra vár – tudta meg a Deadline. A lap megkereste ugyan az HBO-t ezzel kapcsolatban, de a gyártó nem kommentálta a sajtóértesüléseket.

A 9 Voyages című sorozat Corlys Velaryon nevű hősét követi annak tengeri utazásain. A Sea Snake (Tengeri Kígyó) nevű hajón Velaryon bejárja Westeros szabad városait, és eljut Yi Ti és Leng híres földjére. Miután megkétszerezi a Velaryon ház vagyonát, a kalandor a Jégfarkas társaságában északra indul, ahol Westerosba vezető átjáró helyett csupán fagyos tengert és jéghegyeket talál.

A Flea Bottom története a Koronaföldek legszegényebb sarkában játszódik, ahol a labirintusszerű sikátorokat és sötét utcácskák cserzőműhelyeket és bordélyházakat rejtenek. A sztori a Trónok harca negyedik évadához kapcsolódik, amikor Arya Stark ide menekült a Vörös Erődből. 

A harmadik sorozatterv, a 10 000 Ships Nymeria, a harcos dorne-i hercegnő története, amely A tűz és jég dala előtt 1000 évvel játszódik.

Az HBO már 2017-ben, két évvel a Trónok harca utolsó évadának a bemutatója előtt fontolgatta spinoffok készítését, egy évvel később már öt, előkészítési fázisban levő projektről beszéltek. A Deadline idén januárban beszámolt egy másik R. R. Martin-kötet, a Tales of Dunk & Egg című novellafüzér alapján készülő adaptációról és egy GoT-animációsfilm-sorozatról is. A House of the Dragon című prequel forgatása hamarosan elkezdődik, a 100 évvel a Trónok harca előtt játszódó, kilenc részes westerosi történet bemutatója 2022-re várható, projektszinten létezik egy adaptáció A hét királyság lovagja című regényből, illetve pilot formájában elindult, de egyelőre folytatás nélkül maradt egy Naomi Watts főszereplésével készülő másik széria is.

 Kapcsolódó