Újabb Shakespeare-hőst alakít Al Pacino


Al Pacino ismét Shakespeare-adaptáción dolgozik a 2004-es A velencei kalmárt (The Merchant of Venice) rendező Michael Radforddal.

Shylock után most Lear királyt alakítja az Oscar-díjas színész. Radford és Pacino már régóta játszadoznak a tragédia filmrevitelének ötletével. A producer A velencei kalmáron is dolgozó Barry Navidi, aki szerint az alkotók ragaszkodnak az eredeti szöveghez, de a megközelítés és a látványvilág természetessé teszi majd a filmet.

Al Pacino szerepet vállalt Martin Scorsese The Irishman és Quentin Tarantino Once Upon a Time in Hollywood című filmjében is, ez utóbbiban a Leonardo DiCaprio alakította western-színész ügynökét játssza.

(IndieWire)Kapcsolódó

Meghalt Oszter Sándor színművész

Meghalt Oszter Sándor színművész


Szívinfarktusban elhunyt Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Oszter Sándor 1948. szeptember 2-án, Győrben született, felsőfokú tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte.

Első filmszerepét Bacsó Péter 1971-ben bemutatott, Kitörés című filmjében játszotta, de az igazi ismertséget Rózsa Sándor figurája hozta el számára az azonos című, ugyanekkor bemutatott és két évadot megért tévésorozatban.

Három tucat mozit és ugyanennyi tévéfilmet és sorozatot felölelő filmográfiájában olyan alkotások szerepelnek, mint az Ida regénye (1974), Lili bárónő (1975), a 80 huszár (1978), a Nem élhetek muzsikaszó nélkül (1979), a Téli rege (1979), a Jób lázadása (1983), a Napló gyermekeimnek (1984), az utóbbi évekből pedig a két Argo (2004, 2015) vagy A Viszkis (2017).

A halálesetről a színész felesége adott hírt.

Borítókép: Oszter Sándor Rózsa Sándorként az 1971-es tévésorozatban.
Kapcsolódó