Meghalt Doris Day


97 éves korában elhunyt hétfőn kaliforniai otthonában Doris Day, az1950-es-’60-as évek egyik legnépszerűbb hollywoodi filmcsillaga, akit a Párnacsatákért (Pillow Talk) Oscar-díjra jelöltek, erősítette meg a Doris Day Állatvédő Alapítvány.

A színésznő-énekesnő Rock Hudson oldalán játszott a Párnacsatában (Pillow Talk) és más romantikus komédiákban, de szerepelt James Stewart mellett Alfred Hitchcock Az ember, aki túl sokat tudott (The Man Who Knew Too Much) című filmjében, amelyben a híres Que Sera Sera című dalt is elénekelte. A dal később a védjegyévé vált, két további filmjében is elhangzott és ez lett a főcímdala a CBS televízió The Doris Day Show című műsorának is, amelyben a színésznő 1968-tól öt évig szerepelt.

Doris Day több Michael Curtiz-filmben játszott, például a Trombitás fiatalember (Young Man With a Horn) címűben Kirk Douglas-szel és Lauren Bacall-lal. Kedvenc szerepe Calamity Jane volt David Butler 1953-as azonos című westernjében.

Calamity Jane

Utolsó filmjét 1968-ban forgatta Két özvegy, egy pár (With Six You Get Eggroll) címmel. Élete utolsó időszakában minden idejét az állatvédelemnek szentelte.

(Variety)Kapcsolódó