Meghalt Irrfan Khan indiai színész


Tegnap egy mumbai-i kórház intenzív osztályára került, ma meghalt Irrfan Khan, akit két éve diagnosztizáltak neuroendokrin daganattal. Bollywood és Hollywood is búcsúzik tőle: Pi élete, a Jurassic World és a Gettómilliomos színésze 53 éves volt.

Sahabzade Irrfan Ali Khan 1967 január 7-én született a nyugat-indiai Dzsaipurban. Tehetséges krikettjátékosnak indult, de mielőtt a profik közé léphetett volna, abbahagyta a sportolást: nem volt rá pénze, és beleszeretett a színészetbe. 1984-ben ösztöndíjasként került a fővárosi Nemzeti Színésziskolába.

Mozgóképes debütje egy tévéfilm volt 1988-ban (a Salaam Bombayt a legjobb idegen nyelvű film Oscarjára jelölték), majd egy sor indiai és indián kívüli filmszerep következett: az IMDb egy 151 tételes filmográfiát listáz. Sokszorosan díjazott filmekben játszott, köztük van a Gettómilliomos (Slumdog Millionaire), a Pi élete (Life of Pi), az Ezerízű szerelem (The Lunchbox), a Jurassic World, A csodálatos Pókember (The Amazing Spider-Man) vagy az Inferno




Kapcsolódó