Meghosszabbítottuk a Filmtett Workshop pályázati határidejét


Március vége helyett április 26-áig lehet jelentkezni a Filmtett Egyesület nyári alkotótáborába. A júliusi műhely nyolc alkotócsoportjába várunk a filmkészítés gyakorlata iránt érdeklődő fiatalokat. 

A koronavírus-járvány miatt előállt helyzetben talán mindenki nehezebben tervezi a nyarát, mint általában. Ezért döntöttünk úgy, hogy lazább határidőt szabunk a jelentkezéseknek. Az alkotótábor időpontja nem változik: július 13. és 25. között, a Kovászna megyei Kommandón lesz a workshop.

A 18. kiadásához érkezett alkotótábor olyan lelkes filmrajongókat vár, akiket érdekel a filmkészítés gyakorlati oldala, a 13 napos műhelyben ugyanis, a hagyományokhoz híven, élőszereplős és animációs rövidfilmek fognak készülni. A tábor szerkezete miniatűr filmgyáréhoz hasonlít, a tevékenység nyolc alkotócsoportban zajlik: pályázni lehet forgatókönyvíró-rendezői, animációs filmkészítői, színész-, operatőr-, rendezőasszisztens-, vágó-, hangmester- és gyártásvezető-produceri csapatba.

A tábor célja az adott filmes szakmáknak megfelelő, gyakorlati és elméleti ismereteket nyújtani a sikeres pályázóknak, kiegészíteni azok esetleg már meglévő tudását (de a korábbi filmes tapasztalat nem követelmény), ugyanakkor az is, hogy az intenzív közös alkotómunka során hosszútávú szakmai kapcsolatok jöjjenek létre a résztvevők között.

A workshop tevékenységét elismert magyar filmesek irányítják, akik útmutatást és szakmai támaszt nyújtanak a fiataloknak a tábor ideje alatt, és gyakran később is segítik a pályafutásukat.

A Filmtett Workshop végére elkészülő rövidfilmek később fesztiválokon vagy tévéképernyőkön lesznek láthatók, végül pedig online is megjelennek a Filmtett Egyesület Youtube-csatornáján. (Katt az előző években készült, több, mint 200 filmért!)

Részletes pályázati felhívás és további információk a Filmtett Workshop megújult honlapján.Kapcsolódó