Megnyílt a jelentkezés az Ars Sacra Filmfesztiválra


Hatodik alkalommal várja az alkotók jelentkezését az Ars Sacra Filmfesztivál: 2018. január 1-je után készült filmekkel lehet indulni a versenyben egészestés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövidfilm (kisjáték-, animációs és kísérleti film), illetve ígéretes pályakezdő kategóriában.

Nevezni a www.ars-sacra.hu/filmfesztival oldalon lehet, a beküldési határidő 2021. május 31. Egy alkotó kategóriánként két-két filmet nevezhet, a filmversenynek nincs nevezési díja. A nevezett alkotásoknak a videó megosztón a filmfesztivál befejezéséig, de legalább július 31-ig elérhetőnek kell lennie.

A fesztiválra olyan alkotásokat várnak, amelyek „részben vagy egészben a szakralitás fogalomkörébe tartozó témákkal foglalkoznak: művészi színvonalon szólnak a hit erejéről, az emberi lét sokszínűségéről, az élet nehézségeiről és örömeiről. Bemutathatják a magyarság történelmét, kiemelkedő személyiségeit, kultúráját, a határon túli magyarság sorsát” – fogalmaz a szervezők felhívása.

Az előválogatást szakmai zsűri végzi, döntésükről 2021. július 31-ig értesítik a nevező alkotókat.

Magát a fesztivált szeptember 13. és 19. között szervezik meg a budapesti a Tabán moziban. Idén rendhagyó módon a vetítéssel egyeidőben online is elérhetővé teszik a filmeket. A zsűri elnöke idén Dér András filmrendező, tagjai Zurbó Dorottya filmrendező, Dombrovszky Linda filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta és Gőbel Ágoston Magyar Katolikus Rádió szerkesztője. A díjazottakat a zsűri kategóriánként hirdeti ki, és pénzjutalomban részesíti.

 



Kapcsolódó