Megtartják idén az Anonimul Filmfesztivált


Nem marad el az Anonimul Filmfesztivál 17. kiadása, igaz, csak szabadtéri vetítések alkotják majd az idei programot. A díjak sorsáról ezúttal is a közönség fog dönteni.

Az Anonimul Filmfesztivált szokott helyszínén, a Duna-deltában szervezik meg augusztus 12. és 16. között. Az érvényes korlátozásoknak megfelelően vetítésenként legfeljebb 400 nézőt fogadnak. A belépés ingyenes, a helyeket az eventbook.ro oldalon lehet majd lefoglalni augusztus 11-ével kezdődően.

Az idei műsor egy román és egy nemzetközi rövidfilmes versenyprogramot, valamint nagyjátékfilmes vetítéseket foglal magába, és lesznek közönségtalálkozók is.

„A világjárvány kezdetétől nyilvánvaló volt számunkra, hogy az online találkozó nem találna a fesztiválunkhoz, amelynek lényege a közönség és a delta, az éjszakába nyúló beszélgetések a filmesekkel – idézi a Cinemagia a fesztiváligazgató Miruna Berescut. – Az Anonimul teljesen másképp fog kinézni idén, ez világos, de nem tudunk lemondani az augusztusi találkozásról, kivéve ha a hatóságok tiltják azt meg a fesztivál kezdetéig elfogadott intézkedésekkel.”

Még több részletet, köztük a programot is jövő héten fognak elárulni.Kapcsolódó