Megvan a 9. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapok programja


Március 27. és 31. között szervezik meg a 9. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokat. Az események öt helyszínen zajlanak.

A program szerdán este hattól Fekete Zsolt (Lét)állapotok című kiállításának megnyitójával kezdődik a K’ARTE egyesület kiállítóterében, este nyolctól pedig kisjátékfilmek vetítésével folytatódik a G. Caféban.

Csütörtök este héttől lesz az első vetítés a Művész Moziban: Simonyi Balázs rendező maga is elkíséri Ultra című dokumentumfilmjét Marosvásárhelyre.

Péntektől vasárnapig már délután négy órakor kezdődnek a vetítések, műsoron lesz az Örök tél, a Salamon király kalandjai, A püspök reggelije. Márton Áron első ötven éve – a dokumentumfilmet rendezője, Zágoni Balázs jelenlétében vetítik –, a Hajnali láz, a Havanna, csak oda, A Sárga csikó nyomában, az Egy szerelem gasztronómiája és a Napszállta. A vetítéseket az Infinitezimal folyóirat lapszámbemutatója és kamarazene-est egészíti ki.

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet és a K’ARTE egyesület szervezte eseményen a filmeket román vagy angol felirattal vetítik, a dokumentumfilmekre és a kisjátékfilmekre ingyenes, a nagyjátékfilmekre 5 lej a belépő. A részletes program ide kattintva olvasható.Kapcsolódó