Megvan a Cinefest-versenyprogram, Oscar-díjas is van köztük


Oscar-díjas és Arany Pálma-díjas kisfilmek kerültek a fesztivál versenyprogramjába: az előzsűri a beérkezett nevezések után választotta ki azt a harminckettőt, amellyel a nézők és a zsűri szeptember 13. és 21. között találkozhatnak a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramjában.

 

A kellőképp sokszínű, a világ legváltozatosabb tájaira elkalauzoló, számos animációt is tartalmazó szelekció egyik sztárfilmje az izraeli születésű Guy Nattiv amerikai alkotása, a Skin. Az egy neonáci és egy afro-amerikai férfi közötti viszályt bemutató dráma idén elnyerte az Oscart ugyanabban a kategóriában, amelyben néhány évvel ezelőtt Deák Kristóf Mindenkije győzedelmeskedett. A Skin Magyarországon elsőként a CineFest programjában látható majd.

A francia Jacqueline Lentzou mozija, a Hector Malot: The Last Day of the Year korábban a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Kritikusok Hete programjában tűnt fel és a Leica új felfedezetteknek járó elismerését hozhatta haza, míg az ausztrál Charles Williams költői munkája, az All These Creatures Cannes legfontosabb díját, az Arany Pálmát érdemelte ki.

A CineFest teljes versenyprogramja hamarosan megtalálható a www.cinefest.hu oldalon.

További CineFestes hír, hogy idén is kiosztanak Dargay Attila-díjat, amelyet a magyar animáció ifjú tehetségének ítélik oda bruttó 1.000.000 Forint értékben, melyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlott fel. A díjra a fesztivál 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését várja. A díj nem konkrét filmért, hanem a legígéretesebbnek tartott fiatal rendezőnek jár. A nevezési határidő: július 15.  Jelentkezni szakmai önéletrajzzal, a kitöltött és aláírt jelentkezési adatlappal és elkészült filmmel lehet (a filmet vimeo-linken kérik, angol felirattal), az alábbi e-mail címen: office@cinefest.hu. Jelentkezési lap és további információk a fesztiválról: www.cinefest.hu 

A fesztivál az öt legjobb nevező listáját szeptember elején hozza nyilvánosságra, a díjátadó a CineFest záróünnepségén, szeptember 21-én lesz.


Címkék

Kapcsolódó