Mick Jagger az egyik főszereplője a Velencei Filmfesztivál zárófilmjének


A Mick Jaggerrel forgatott The Burnt Orange Heresy című krimi zárja a 76. Velencei Filmfesztivált szeptemberben, adta hírül a Variety.

Giuseppe Capotondi angol nyelvű filmjében Jagger műkereskedőt alakít. A produkcióban Elizabeth Debicki (Nyughatatlan özvegyek/Widows), Claes Bang (A négyzet/The Square) és Donald Sutherland is szerepel. Az olasz rendező La doppia ora című első filmjét 2009-ben szintén Velencében mutatták be, és a film női főszereplője, Kseniya Rappoport elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat.

A fesztivál szervezői „erotikus neo-noir thrillerként” határozták meg a The Burnt Orange Heresy műfaját. A film szinopszisa szerint a karizmatikus művészeti kritikus, James Figueras (Bang) és a vonzó amerikai nő, Berenice Hollis (Debicki) egymásba szeret, és együtt utazik el a Comói-tóhoz, a befolyásos műgyűjtő, Cassidy (Jagger) birtokára. Házigazdájuk elárulja, hogy ő a patrónusa „a képzőművészvilág J. D. Salingerének”, Jerome Debneynek (Sutherland), és azt kéri Jamestől, hogy kerül, amibe kerül, lopja el Debney egy mesterművét a művész műterméből.

A produkció Charles Willeford azonos című regénye nyomán született, forgatókönyvét Scott B. Smith írta. A film világpremierjét szeptember 7-én versenyen kívül tartják meg a filmfesztiválon, a díjátadó ceremónia után. A 76. Velencei Filmfesztivált augusztus 28. és szeptember 7. között rendezik meg.Kapcsolódó