Moldovai Katalin kisfilmje első díjat nyert Szombathelyen Moldovai Katalin kisfilmje első díjat nyert Szombathelyen

Moldovai Katalin kisfilmje első díjat nyert Szombathelyen

Átadták pénteken Szombathelyen a VI. Savaria Filmszemle díjait. A legjobbnak ítélt alkotásokat diákfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm és filmetűd kategóriában díjazta a zsűri - közölte az MTI-vel a rendezvény főszervezője.

Lovass Tibor elmondta: a diákfilmek közül első díjat kapott Almási Zsolt Figyelj már oda! című filmje, a második Gyimesi Anna A közellátás vizsgálata című alkotása lett, a harmadik helyen pedig Faragó Péter és Büki Balázs Fekvőtámasz című munkája végzett.

A dokumentumfilmek között Török Zoltán A fehér szarvas című filmje győzött, a második Király Levente, László Gábor és Király Ferenc Piedone nyomában című alkotása, a harmadik pedig Egyed Rita és Pataki Zita Az utolsó lombik című filmje lett.

A kisjátékfilmek közül Moldovai Katalin Ahogy eddig című filmjének ítélte oda az első díjat a zsűri, a második helyen Wizner Balázs Idegen hangok című filmje, a harmadik helyen pedig Füzes Dániel Szokásjog című alkotása végzett.

A filmetűdök kategóriájában Tápai Gergely #Jótett című filmje lett az első, Nicholas Hollander és Pál Balázs Lilly csodálatos világa című sorozatának Lilly és a torta című darabja a második és Tóth István Holtvágányon című filmje a harmadik.

A zsűri a szombathelyi AGORA Filmszínházban pénteken tartott díjátadó gálán kategóriánként három-három különdíjat is odaítélt.

Az idei filmszemlére 80 diákfilmet, 93 dokumentumfilmet, 24 filmetűdöt és 27 kisjátékfilmet neveztek, amelyek közül szakemberekből álló zsűri választotta ki előbb a versenyprogramba kerülőket, majd a legjobbakat.

A zsűri tagja András Ferenc Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, színigazgató és Halmy György rendező, forgatókönyvíró, producer voltak.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat