Molnár Leventét díjazták São Paulóban


Krasznahorkai Balázs első mozifilmje, a Hasadék főszerepéért Molnár Leventének ítélték a legjobb színész díját a Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon Brazíliában.

A 11. alkalommal megrendezett São Paulo-i fantasztikusfilm-fesztivál díjátadóját – magához a seregszemléhez hasonlóan –, a járványhelyzet miatt online tartották a hétvégén.

Krasznahorkai Balázs mozija egy apa-fiú történet, egy magashegyi tájakon játszódó, a balladák hangulatát megidéző dráma. Az erdélyi származású magyar orvos, Bálint (Molnár Levente) az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik a 17 évvel ezelőtt elhagyott kamasz fiával, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz. Bálint azzal szembesül, hogy fia, Simon önpusztító és lázadó életet él, a helyi maffiavezér, Dumitru zsarnoksága alatt. A film a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségéről tesz fel kérdéseket.

A főszereplő Molnár Levente mellett a filmben Babai Dénes, Kovács Lajos, Orbán Levente, Lovas Rozi, Tzafetás Roland, valamint más magyarországi és határon túli színészek is láthatóak.

Molnár Leventét tavaly két emlékezetes alakításáért – Apró mesék, Foglyok – díjazták a legjobb férfi epizódszereplő kategóriában a magyar filmkritikusok.

(a produkció közleménye)Kapcsolódó