Monori Lili életműdíjat kap a magyar filmek fesztiválján Los Angelesben


Monori Lili színművésznő életműdíjat kap a magyar filmek fesztiválján Los Angelesben, ahol hatvan filmet felölelő pályafutásából kettőt os bemutatnak: a digitalizált, cenzúrázatlan A Tanút, valamint a Rossz verseket.

Monori Lili – az egészségi állapota miatt – nem lesz jelen a rendezvénysorozaton, ezért a díjat Bunyik Béla, a fesztivál alapítója és főszervezője személyesen adja át neki Budapesten a már szokásos díjkiosztó vacsorán, a fesztivál után.

Bunyik Béla az MTI-nek kiemelte, hogy Los Angelesben egyre sikeresebb a Digitalizált Magyar Klasszikusok címen vetített sorozat, amely havonta mutat be egy-egy magyar klasszikus filmet. A múlt héten láthatták az érdeklődők a Bereményi Géza rendezte Eldorádó című alkotást, amelyet Bunyik Béla az egyik legjobb magyar filmnek minősített, és amelynek olyan nagy volt a sikere, hogy „közkívánatra” az utolsó pillanatban bekerült a fesztivál programjába is.

A jövő héten kezdődő fesztiválon egyébként bemutatják Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotását is, amelyet Magyarország Oscar-díjra jelölt a nemzetközi filmek kategóriájában.

Az egy hétig tartó rendezvénysorozaton magyar játékfilmek, televíziós alkotások, dokumentum-, és rövidfilmek, valamint animációs alkotások mutatkoznak be. A magyar filmfesztivált a Bunyik Entertainment mellett a Magyar Amerikai Film- és Színházi Társaság szervezi, magyarországi támogatója pedig – az elmúlt évekhez hasonlóan – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Magyar Nemzeti Filmalap.

(MTI, címlapkép: Rózsa Tamás)
Kapcsolódó