Moziban is forgalmazzák a Coen testvérek netflixes filmjét


Ethan és Joel Coen új, The Ballad of Buster Scruggs című westernje az egyike a Netflix hat Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon szereplő produkciójának. Az alkotók a sajtótájékoztatón elárulták, hogy az internetes tartalomszolgáltató beleegyezett a moziforgalmazásba.

A rendezőpárosnak fontos volt, hogy aki szeretné, nagyvásznon is láthassa az alkotást. Az, hogy a Netflix támogatásával készült a film, nem befolyásolta a művészi döntéseiket, nyilatkozták a velencei filmfesztiválon. Készek különböző üzleti modell szerint működő cégekkel dolgozni, hangsúlyozták. Fontos, hogy léteznek cégek, amelyek a fővonalon kívüli filmeket is finanszíroznak, ez tartja életben ezt a művészeti ágat, tették hozzá.

A hat különálló fejezetből felépülő The Ballad of Buster Scruggs című film 25 év alatt íródott, olyan rövid történetekből, amelyek sokáig fiókban álltak.

Az imdb.com adatai szerint a filmet november 16-tól forgalmazza az Amerikai Egyesült Államokban a Netflix, a mozibemutató időpontja még ismeretlen.

(Variety)
Kapcsolódó