Műfajfilmes forgatókönyvírói versenyt hirdet a TIFF


Egészestés filmtervek, tévésorozatok pilotjai vagy minisorozatok forgatókönyve nevezhető a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál vadonatúj versenyébe. A Full Moon Script Contest horror, fantasy, thriller vagy fekete komédia műfajban várja a filmterveket június 20-áig.

„Bár ezek az alkotások a nagyközönség kedvenceinek élvonalában vannak, a műfaji film még mindig a román mozi alig felfedezett területét képviseli. A Full Moon Script Contest keretében a TIFF ilyen jellegű forgatókönyvek megírására bátorítja az alkotókat, akik számára láthatóságok és potenciális partnerek megtalálásának a lehetőségét biztosítja” – fogalmaz a kolozsvári központú nemzetközi filmfesztivál közleménye.

A versenybe 18 évesnél idősebb, romániai, tapasztalt és pályakezdő forgatókönyvírók egyaránt jelentkezhetnek. A forgatókönyveket román nyelven várják a már említett négy műfaj (horror, fantasy, thriller, fekete komédia) valamelyikében. Egy pályázó egy-egy filmtervvel jelentkezhet a nagyjátékfilmes, illetve a tévésorozat-pilot/minisorozat kategóriában.

A TIFF-en korábban is nagy hangsúlyt kaptak a műfaji filmek – külön szekciókba (No Limit, Shadows, Midnight Delirium) csoportosítva vetítették ezeket –, illetve a TIFF csapata szervez egy horror és fantasy filmfesztivált Berethalomban, szintén Telihold (Luna Plină avagy Full Moon) névvel, 2012 óta (a rendezvénysorozat tavalyi kiadása a járványhelyzet miatt elmaradt).

A frissen kiírt forgatóköny-pályázat határideje június 20. Július 15-éig egy három tagú szakmai zsűri kiválasztja a legjobb nyolc – öt nagyjátékfilmes és három sorozatos – filmtervet, amelyeknek benyújtói pitchfórumon vehetnek részt a fesztiválon producerek, rendezők, streaming-csatornák képviselői előtt, hogy alkotótársakat és gyártót találjanak a projektjeik számára. Mindkét kategória legjobb két döntőse 1500 eurós pénzjutalomban is részesül. A nyertes alkotók nevét az idén július 23. és augusztus 1-je között megszervezendő filmfesztivál záróünnepségén teszik közzé.

A teljes pályázati felhívás elérhető a TIFF honlapján


Címkék

Kapcsolódó