Négy BAFTA-t kapott A nomádok földje


A Pieces of a Woman főszereplője, Vanessa Kirby és Alexander Nanau dokumentumfilmje, a colectiv nem váltotta díjra a jelölését.

A nomádok földje (Nomadland) című road-movie tarolt a Brit Filmakadémia gáláján: elvitte a legjobb filmnek járó BAFTA-díjat, emellett a legjobb színésznő (Frances McDormand), rendező (Chloé Zhao) és operatőr díját is.

A legjobb férfi főszereplő díjával Anthony Hopkinsnak Az apában (The Father) nyújtott alakítását díjazták, mellékszereplőként Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah) és Yuh-Jung Youn (Minari) kapott idén díjat.

A legjobb brit filmalkotás az Ígéretes fiatal nő (Promising Young Woman), a legjobb dokumentumfilm a Tanítóm, a polip (My Octopus Teacher), a legjobb elsőfilmes Raimi Weekes (Kinek a háza? / His House), a legjobb animációs film pedig a Lelki ismeretek (Soul) kapta. 

A legjobb nem angol nyelvű film kategóriában a Még egy kört mindenkinek (Druk, r. Thomas Vinterberg), a Dorogije tovarishchi (Dear Comrades!, r. Andrej Koncsalovszkij), a Nyomorultak (Les misérables, r. Ladj Ly), a Minari (r. Lee Isaac Chung) és a Quo vadis, Aida? (r. Jasmila Žbanić) indult – a díjat a Még egy kört mindenkinek vitte el.

A szombat este tartott BAFTA-gálát idén online szervezték meg: a szokásos helyszínéről, a londoni Royal Albert Hallból zajló közvetítésen az összes jelölt online vett részt. A műsort Edith Bowman és Dermot O’Leary vezette. Idén összesen 17 díjat adtak át.Kapcsolódó