Négy dokumentumfilmes projekt nyert NFI-támogatást


A Nemzeti Filmintézet televíziós döntőbizottsága novemberi ülésén négy projekt számára szavazott meg gyártási támogatást. Van közöttük futballista-életrajz, misszionárius-portré, kiállítás-bemutató és egy 18 év eseményeit felölelő dokumentumfilm is.

A szabadkai származású legendás focista, Siflis Géza ötszörös labdarúgó válogatott, majd a Ferencváros játékosának kalandos életéről és tragikus haláláról készít filmet Siflis Zoltán a filmintézet 6,3 milliós támogatásával A kapus halála címen – áll az NFI ma délelőtti közleményében.

A látássérült Császár szülők gyermekéről, a 17 éves Fecóról Varga Ágota (Szemünk fénye, Szülei szeme) rendez dokumentumfilmet, ami 100 percben foglalja össze 18 év eseményeit. A Szemük fénye a szülők élettörténetét követően, a hamarosan felnőtté cseperedő Fecóról szól, és 25 millió forintos NFI-támogatással valósul meg.

Az Egy a Természettel! című dokumentumfilm a 2021 őszén megrendezett Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítást dolgozza fel; az alkotást Gaszner Veronika készíti a filmintézet 25 millió forintos támogatásával.

Cséke Zsolt rendező-producer Menyhárth László és Czimmermann István jezsuita misszionáriusok életét és afrikai munkásságát mutatja be készülő dokumentumfilmjében. A Szabadság vára a Nemzeti Filmintézet 20 millió forintos támogatásával készül – számolt be a közlemény.
Kapcsolódó