Nem csak egy magyar nap lesz idén a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon


Mivel a TIFF idén átalakult szabadtéri fesztivállá, és 13 kolozsvári és környékbeli helyszínen szervezik meg, a programrács is módosult: a Magyar Napok nyolc filmjét augusztus 4. és 6. között vetítik. A fesztivál ma közzétette a teljes programját.

Szász Attila Apró mesék című történelmi thrillere, Hartung Attila FOMO-ja, Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című fergeteges vámpír-vígjátéka, Bagota Béla Valanja Tóth Barnabás Oscar-shortlistes filmje, az Akik maradtak – a TIFF magyar napjainak műsora az utóbbi évek legsikeresebb magyar produkcióiból összeállt válogatás két dokumentumfilmmel egészül ki: Visky Ábel, a 2013-as helyi versenyprogram nyertese most a Mesék a zárkából című kreatív dokumentumfilmet mutatja be a fesztiválon, Szabó Réka pedig egy bájos és megrázó portréval, egyben rendezői debütjével, A létezés eufóriájával érkezik Kolozsvárra. Kocsis Ágnes két éve zsűritag volt a fesztiválon – most Éden című felkavaró drámáját lehet majd megnézni romániai premierként.

Szász Attila: Apró mesék – kritikánk itt
Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz – kritikánk itt, interjúnk Hartung Attilával és Kerékgyártó Yvonne-nal itt
Bodzsár Márk: Drakulics elvtárs – kritikánk itt, interjúnk Nagy Ervinnel itt
Tóth Barnabás: Akik maradtak – kritikánk itt
Bagota Béla: Valan – Az angyalok völgye – kritikánk itt
Visky Ábel: Mesék a zárkából – interjúnk Visky Ábellel itt
Szabó Réka: A létezés eufóriája – kritikánk itt

A Magyar Napok műsorát idén is a Filmtett Egyesület állította össze a bukaresti Balassi Intézet támogatásával.

A 19. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál műsora mától elérhető a fesztivál honlapján.Kapcsolódó