Nemzetközi televíziós pitchfórumot rendeznek Budapesten


Budapesten rendezik meg június 26-án kedden a Paprika Studios és az RTL Magyarország nemzetközi televíziós pitchfórumát, a Hypewritert. A 28 különböző országból benevezett 159 pályaműből nyolc sorozatötletet válogattak be a szakmai eseményre.

Nyolc televízióssorozat-ötletet mutatnak be maguk az alkotók a Spoon hajón megrendezett döntőben. Az ötfős nemzetközi szakmai zsűri dönt arról, melyik koncepcióból készülhet sorozat, és kerülhet az RTL Magyarország műsorára.

A változatos műfajú és témájú pályaművek közt van sorozatgyilkosos-nyomozós történet, noirsorozat egy csoportnyi önbíráskodó antihősről, politikai szatíra, hamisítatlan kelet-európai abszurd, pszichológiai dráma-komédia és még további izgalmas pályázatok, közölték a szervezők.

Bride to Be Sure

A zsűri tagjai: Michael Bütow, a CME tévétársaság dramatikus műsoraiért felelős vezetője, Dave Clarke brit televíziós szakember, Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója, Roope Lehtinen finn író, rendező és producer, az Easy Living című sorozat – a magyar nézők körében nagy sikert aratott Aranyélet finn eredetije – alkotója és Trunkó Bence, a Paprika Studios kreatív igazgatója.

A Paprika Studios a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat, jelentős televíziós gyártási és fejlesztési tapasztalattal a show-műsorok és valóságshow-k területén ugyanúgy, mint a fikciós műfajban és a digitális, illetve branded tartalmak világában.

A Paprika Studios és az RTL Magyarország, mint az ötletfórum életre hívói a minőségi televíziós sorozatgyártás fejlesztését tűzték ki célul, ennek érdekében kívánnak lehetőséget adni egyedi ötletek és újszerű tartalmak megvalósítására. A pályázat győztese 10 000 euró pénzdíjat kap, a kiírók segítségével továbbfejlesztett koncepciója pedig a Paprika Studios gyártásában készül el, majd a pilot epizódot az RTL Magyarország tűzi műsorra. Részletek a Hypewriter Facebook-oldalán.Kapcsolódó