Nevezéseket vár a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny


2020. február 7-én harmadik alkalommal rendezi meg a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt, a jelentkezőket november 30-ig várják.

A Magyar Operatőrök Iskolája HSC Stábiskola, a Magyar Operatőrök Társasága együttműködésben a Sparks kamera és lámpakölcsönző céggel és a Schwindl Kft-vel rendezi meg a versenyt a 10 évvel korábban Budapesten megszervezett Első Operatőr Világtalálkozó szellemében.

A Zsigmond Vilmos által 2005 óta támogatott diák kategória mellett további négy kategóriában – kisjátékfilm, dokumentumfilm, tévéfilm és játékfilm – várják a szervezők az alkotók nevezését november 30-áig. Minden operatőr kategóriánként csak egy filmmel nevezhet. A regisztrációkat online lehet feltölteni.

A zsűri elnöke Lajos Tamás operatőr-producer, a zsűri tagjai Nagy András és Balázs István Balázs operatőrök lesznek.

A Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjat és a rendezvényt a Magyar Nemzeti Filmalap, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Filmakadémia és a Magyar Operatőrök Társasága is támogatja.

A III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenynek különös aktualitást ad, hogy 2020-ban lesz 30 éve, hogy megalakult a Magyar Operatőrök Társasága.

(közlemény)Kapcsolódó