New Yorkban versenyez a Freund Ádám rendezte horrorisztikus videoklip


A Freakin' Disco magyar zenekar Rules című számához Freund Ádám (Földiek) rendezett videoklipet, amely a New York-i One Screen Shorts filmfesztiválon Eminem és Ed Sheeran, Dua Lipa és Calvin Harris, vagy Leon Bridges klipjeivel versenyez, hívja fel a figyelmet a magyar.film.hu.

A Rules videoklipjét decemberben tették közzé az interneten. A fekete-fehérben forgatott, horrorfilmre emlékeztető családi és iskolai jelenetekben bizarr szörnyek férkőznek be a szereplők mindennapjaiba.

A klip rendezője, Freund Ádám a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készítette a Diák Oscarért is versenyző, valamint a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon is kitüntetett Földiek című diplomafilmjét. A kisfilm operatőre, Gyuricza Mátyás dolgozott a klipen is, látványtervezője a Jupiter holdja art direktora, a Rossz versek production designere, Tasnádi Zsófi, vágója pedig Gorácz Vanda.

A One Screen Shorts filmfesztiválra húsz kategóriában lehetett nevezni, a videoklip mellett például dokumentumfilm, fikciós rövidfilm, animáció, mobillal készített film, filmfőcím kategóriákban. A zsűri tagjai többek között a Netflix, a Spotify vagy a Nickelodeon munkatársai. A nyertes alkotásokat február 13-án vetítik New Yorkban.Kapcsolódó