Nicolas Cage Drakulát játssza egy szörnyfilmben


A Universal Stúdióban készülő horror nem a hírhedt vámpírról, hanem annak a lakájáról fog szólni – ezért is Renfield a címe.

A film egyfajta eredettörténet lesz, mégis napjainkban fog játszódni, és egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire szorosan fog kapcsolódni Bram Stoker 1897-ben megjelent, Drakula című regényéhez – írja a projekt előkészületeiről beszámoló Variety. A regény szerint R. M. Renfield korábban egy elmegyógyintézet lakója volt. Azt tartották róla, hogy téveszmék kínozzák, a halhatatlanságra vágyik, ezért élő teremtményeket fogyaszt el, később pedig kiderül róla, hogy Drakula gróf hatása alatt áll.

A film rendezője és producere Chris McKay (A holnap háborúja / The Tomorrow War, LEGO Batman – A film / The Lego Batman Movie), forgatókönyvírója Ryan Ridley (Rick and Morty), a legfontosabb mellékszerepet, Drakula grófot pedig Nicolas Cage fogja játszani.

A Renfield által ismét egy Universal-szörnyeteg körül bővül a filmes univerzum: miután a 2017-es Múmia-reboot megbukott a mozikban, a stúdió stratégiát váltott, és egymáshoz kapcsolódó történeteket dolgoz ki önálló filmek helyett – emlékeztet a Variety. Az egyes produkciók költségvetését is alacsonyan tartja, így a kísértethistóriák is könnyebben válnak profitossá: pl. az Elisabet Moss főszereplésével készült A láthatatlan ember nemzetközi vetítései után 2020-ban 143 millió dolláros összbevétel gyűjt össze (ami jóval kevesebb, mint A múmia 409 millió dolláros bevétele), de a film maga mindössze 7 millió dollárból készült el (szemben A múmia közel 200 millió dolláros gyártási költségvetésével).
Kapcsolódó