November közepén jön a Magyar Speciális Független Filmszemle


Rekordszámú filmet neveztek a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére – közölték a szervezők. A rendezvény a fogyatékossággal élőktől, és a fogyatékossággal élőkről vár filmes alkotásokat évről évre.

A háromnapos filmmaraton két helyszínen zajlik, a program biztosítja a találkozás lehetőségét a szakemberek és az alkotók számára, elősegítve a filmes és a szociális ágazatok közötti kapcsolatok létrejöttét – áll a közleményben. – A rendezvény a nulladik napon az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar épületében egy filmes szakmai fórummal és a versenyfilmek vetítésével startol, majd a következő két nap a VI. kerületi Eötvös10 Művelődési Házban folytatódik, ahol november 18-án, 16 órakor kezdődik a díjátadó gála.

A különleges filmszemle 2015 óta ad helyet fogyatékossággal élő filmesek, hivatásos filmkészítők, televíziós szakemberek és függetlenfilmesek számára, hogy a nagyközönség előtt bemutassák alkotásaikat, és megmérettessék azokat. Kitartás, küzdőképesség, élni akarás és az életbe vetett hit mutatkozik meg a képsorokon, olykor rendkívül nehéz sorsok bemutatásával, mégis a legtöbbször humorral és vidámsággal. Olyan különleges példák és értékek ezek, amelyekre egyre inkább szüksége lehet társadalmunknak.Kapcsolódó