Nyitrai Anna látványtervezőt díjazták a hétvégén Tallinnban


Szombat este átadták a Black Nights Filmfesztivál díjait az észt fővárosban. Nyitrai Annát a Mindörökké című, Pálfi György rendezte filmdráma látványvilágáért díjazták.

A Tallinn Black Nights Filmfesztivál (Pimedate Ööde Filmifestival / PÖFF) 25. kiadása a magyar filmre „fókuszált”, nyitófilmje A feleségem története volt, ezen kívül több friss alkotást és felújított klasszikust is műsorra tűztek.

A fesztivál versenyprogramjában egyetlen magyar filmként ünnepelte ősbemutatóját Pálfi György legújabb munkája, a Mindörökké. A film forgatókönyvét Pálfi György ezúttal is Ruttkay Zsófiával közösen írta Tar Sándor A mi utcánk című kötetének egyik novellája, az El, valahová alapján. A főbb szerepeket Polgár Tamás, Ubrankovics Júlia, Menszátor Héresz Attila és Gosztonyi Csaba alakítja. A film operatőre Dobos Tamás, vágója Lemhényi Réka, producere Pusztai Ferenc. A látványtervezésért Nyitrai Anna felelt, akit most Észak-Európa „legvadabb” fesztiválján díjaztak.

Nyitrai Anna 2016-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Rajk László látványtervező-osztályában. Tucatnyi kisjátékfilm után a Mindörökké az ötödik egészestés munkája: korábban a Virágvölgy, a Szép csendben, a Békeidő és a Külön falka látványvilágán dolgozott.
Kapcsolódó