Ők lesznek az idei Filmtett Workshop mentorai


Összeállt a 2021-es Filmtett Workshop mentorcsapata. Az erdélyi alkotótáborba jelentkező fiatalok többek közt Szilágyi Zsófia és Hajdu Szabolcs filmrendezőtől tanulhatnak.

Új mentora lesz idén a Filmtett Workshop forgatókönyvíró-rendező csoportjának Szilágyi Zsófia személyében, aki Egy nap című első nagyjátékfilmjével szerzett magának nemzetközi elismerést (a filmet 2018-ban a Cannes-i Fesztiválon mutatták be, ahol FIPRESCI-díjat kapott, majd az Európai Filmakadémia jelölte díjra az év felfedezettje kategóriában). Szintén új mentorként vesz részt az alkotótáborban Juhász Róbert hangmester, akitől a hangmérnökcsoport tagjai tanulhatnak mesterséget.

Hajdu Szabolcs filmrendező évek óta támogatja jelenlétével és szakértelmével a tábort: ezúttal a színészcsoport – többnyire színpadi háttérrel rendelkező – tagjai tudhatják meg tőle, hogy miben különbözik egy filmforgatás egy színpadi fellépéstől. Az animációs csoport élére Bertóti Attila és Vácz Péter tér vissza; Páll Zsolt lesz a rendezőasszisztens, Pálos György és Bántó Csaba az operatőr-, Kornis Anna pedig a vágócsoport mentora. A gyártásvezető-producer csapat tevékenységét Iványi Petra és Boros Melinda fogja irányítani.

A Filmtett Workshop idei, 18. kiadását július 12. és 23. között, Parajdon szervezi meg a Filmtett Egyesület.

A pályázat határideje április 20., éjfél. A részletes pályázati felhívás itt olvasható.

 Kapcsolódó