Ők nyertek Arany Mókus-díjat a Cinemirán


Gelley Bálint Átjáró Másvárosba című sorozatának második része, a Szkriptum nyerte a Legjobb Magyar Gyerekfilm díját a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon. Az elismerésről idén először gyerekzsűri döntött.

A második alkalommal megrendezett fesztivál április 12-14. között zajlott a budapesti Akvárium Klubban. A díjakat vasárnap délután osztották ki, olvasható a fesztivál weboldalán.

Horváth Mária Cigánymeséinek Hogyan lett az ember című része nyerte a legjobb animációs kisfilmnek járó Arany Mókus-díjat, Jurdi Leila Kicsi csípős című filmje lett a legjobb élőszereplős kisfilm, a legjobb dokumentumfilm díját az iráni Maryam Bayani Rainbow Children: The Portrait of Elika című alkotásának ítélték, a legjobb gyerekek által készített kisfilm díját pedig Beke Zoltán Világűrje nyerte.

Átjáró Másvárosba: Szkriptum

Az Európai Gyerekfilm Szövetség (ECFA) díját a belga Janne Janssens diplomafilmje, a My Label nyerte, a Legjobb Magyar Gyerekfilm Díját és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által felajánlott 500 000 forintos pénzdíjat Gelley Bálint vihette haza az Átjáró Másvárosba: Szkriptum című animációs alkotásáért.

(közlemény)
Kapcsolódó