Ők nyertek az Inkubátor Program pitchfórumán


A zsűri döntése alapján Podhradská Lea Apám lánya, Szeleczki Rozália Cicavízió, Hevér Dániel Valami madarak, Breier Ádám Lefkovicsék gyászolnak című filmtervei nyertek, és Sós Bálint Dániel a Minden rendbennel lett közönségdíjas.

Több mint 200 szakmabeli előtt mutatkozott be pénteken, a budapesti Toldi moziban az NFI Inkubátor Programjának tíz legizgalmasabbnak ítélt filmterve. 

A pitchfórum öt tagú zsűrije – Borka Csilla és dr. Kálmán András forgalmazási szakemberek, Császi Ádám és Lakos Nóra filmrendezők, Stalter Judit producer – öt projektet hirdetett ki nyertesként a pályakezdő filmesek tervei közül:

  • Podhradská Lea Apám lánya című kreatív dokumentumfilmje egy nyomtalanul eltűnt fiatal lányról fog szólni, akitől évtizedekkel később egy levél érkezik.
  • Szeleczki Rozália Cicavízió című, abszurd, romantikus vígjátéka egy harminc éves kora ellenére is szíve mélyén kislánynak megmaradt építészről szól, aki feldolgozatlan gyerekkori traumája miatt képtelen párt találni magának. Egy napon egy emberi hangon beszélő, macsó hangú, fekete macska kezd el udvarolni neki.
  • Hevér Dániel Valami madarak című filmjében a dráma és a vígjáték műfaji elemei keverednek. Egy idősödő férfi és egy impulzív tinédzser lány fog össze benne a világ ellen, hogy az előbbit kijuttassák az idősek otthonából.
  • Breier Ádám Lefkovicsék gyászolnak címmel rendez családi drámát. A film főszereplője egy hetven éves apa, Tamás, akinek olyan mélyen megromlott a viszonya egyetlen fiával, hogy a tulajdon unokáját sem ismeri.Amikor meghal az anyuka, Tamás felesége, az egyhetes zsidó gyász, a shiva újra egy térbe kényszeríti őket.
  • Sós Bálint Dániel Minden rendben című filmje pszichodráma lesz. Egy apa egyetlen szemtanúja lesz egy súlyos balesetnek, amit a kisfia okoz és döntenie kell: vállalja az igazság terhét és a fia életét romokba döntő retorziót, vagy hazudja el a tettet, ami viszont a fiú lelkivilágát torzítja el egy életre. Apai ösztönei az utóbbiba hajszolják bele, ám a hazugság egyre nagyobb áldozatokkal jár.Kapcsolódó