Október közepén jön A vizsga folytatása


Trailert kapott A játszma, a tíz évvel ezelőtt bemutatott A vizsga folytatása. A főbb szerepekben visszatér Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Scherer Péter és Kulka János.

A történet 1963-ban, Budapesten játszódik. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

„Nem megismételni akartuk A vizsga bravúrját, de azt szeretnénk, hogy A játszma legalább olyan meglepő puzzle legyen, mint az elődje volt: miközben külön figyeltünk arra, hogy azok se maradjanak le semmiről, akik esetleg nem látták A vizsgát – idézi Köbli Norbertet, mindkét film forgatókönyvíróját a forgalmazó közleménye. – És az is fontos volt számunkra, hogy ne csak egy rejtvényt rakjunk a vászonra. A történet fordulatai izgalmas sorsokat mozgatnak: ez a film legalább annyira szól emberi kapcsolatokról, szerelemről, vágyról és megcsalásról, mint kémekről és átverésekről.”

A filmet Fazakas Péter, az operatőr Nagy András, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Asher Goldschmidt, a producer Lajos Tamás volt.

A játszma október 14-től lesz látható a magyarországi mozikban.Kapcsolódó