Online elérhető az Oscar-esélyes Susotázs


Vimeo-csatornáján tette elérhetővé Tóth Barnabás rendező 16 perces Susotázs című rövidfilmjét, amely decemberben felkerült az Oscarra jelölhető filmek shortlistjére.

A Susotázsban két magyar szinkrontolmács napja úgy indul a hűtőgépgyártó konferencián, mint bármelyik másik munkanap. Az események azonban több, nem várt fordulatot vesznek. A Tóth Barnabás (Rózsaszín sajt, Újratervezés, Van egy határ) forgatókönyve alapján elkészült film szereplői Göttinger Pál, Osvárt Andrea és Takács Géza, a producerek: Kuczkó Andrea, Rajna Gábor és Tóth Lajos.

A film Magyarországon a Friss Húson mutatkozott be, majd több rangos európai és amerikai filmfesztiválra beválogatták, többek között a Manhattan Short Film Festivalra, az utazó fesztiválra, amelynek köszönhetően Los Angelesben is vetítették, így jelölhetővé vált az Oscar-díjra. A Susotázs nyerte a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját is.

Az élőszereplős rövidfilmek rövidlistáját december közepén tette közzé az Amerikai Filmakadémia, az öt Oscar-jelöltet pedig január 22-én jelentik be.Kapcsolódó