Online elérhetőek a sapientiások karanténfilmjei


Véget ért a Sapientia EMTE fotó-, film-, médiaszakos hallgatóinak online karanténfilmes szemléje, a Quarantine Cut. A három hét alatt bemutatott 17 alkotás otthon, a szobában, a ház körül, nagyrészt telefonnal készült, és online megnézhető marad.

A karanténfilm-szemle április 24-én indult, kétnaponta került fel egy-egy újabb alkotás az egyetem YouTube-csatornájára.

Volt, aki régi filmhíradók stílusában mutatta be vesztegzár alatti mindennapi küzdelmeit, volt, aki a kávéról zengett „ódát”, volt, aki teltházas könnyűzenei koncertet varázsolt az otthonába, más az online oktatással küzdött hősiesen vagy Kaliforniáról álmodott, babot ültetett, sok évnyi fotótárat rendezett filmmé, vagy zöld vásznas stúdióvá alakította a disznóólat. Az eredmény egy színes válogatás lett, ami továbbra is elérhető a kolozsvári filmszakosok honlapján.

„Köszönjük mindenkinek aki velünk tartott és nézte a karanténfilmeket! […] Reméljük, hogy ez egy egyszeri és soha vissza nem térő alkalom volt és többet nem kényszerülünk ilyen módon bemutatni hallgatóink munkáját” – összegzett Facebook-oldalán az egyetem. Kapcsolódó