Online filmes workshop lesz Kolozsváron


Az előadók Enyedi Ildikó és Hajdu Szabolcs. A helyek száma korlátozott, jelentkezni november 1-jéig lehet. A részvétel ingyenes.

A november 6-i és 7-i két mesterkurzus résztvevői megtudhatják, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a filmiparban, alaposan körbejárák a „koncepció” fogalmát, és megtanulhatnak jól „briefelni” – ígéri az esemény Facebook-oldala.

Az online találkozó alapkérdései:
  • hogyan készítsünk filmtervet?
  • hogyan keressük meg a célközönséget?
  • miről szól, miben áll a forgatókönyv-fejlesztés?
  • pitching
  • milyen üzleti modellek működnek a filmiparban?
  • hogyan kell jó pénzügyi- és projektmenedzsmentet végezni?

A képzés két hétvégét foglal magába. (A képzés minden nap 11:00 órától kezdődik és 16:30-ig tart, másfél óránként 30 perces szünetekkel.) Az első hétvégén elméleti oktatás lesz, háromszor másfél órában: november 6-án, pénteken Enyedi Ildikó mesterkurzusán, november 7-én, szombaton Hajdu Szabolcs mesterkurzusán lehet részt venni. Az elméleti oktatás végén az előadók gyakorlati feladatot adnak ki: egy 2-3 perces szkeccsfilm, filmetűd elkészítése megadott témában. A második hétvégén, november 20–21-én az előadók a résztvevőkkel együtt elemzik a beküldött munkákat.

A képzés elsősorban a média- és filmművészeti oktatásban résztvevő hallgatóknak, illetve fiatal alkotóknak szól.

A workshopra összesen 15 jelentkezőt tudnak fogadni. Jelentkezni november 1-jéig a következő űrlap kitöltésével lehet: https://bit.ly/34mXL2b, a szervezők bemutatkozólevelet és a korábbi munkák linkjeit is kérik mellékelni. A jelentkezők közül Hajdu Szabolcs és Enyedi Ildikó választja ki a műhely résztvevőit.

A workshop a Kreatív Kolozsvár program része, szervezője kolozsvári PONT Csoport.Kapcsolódó