Online hallgatható az Isteni kéz zenéje


Az Isteni kéz alkotói online elérhetővé tették a kreatív dokumentumfilm eseményeit kísérő zenei albumot. 

Az Isteni kéz Mezei Ferenc Csángáló, az egykor világhírű brácsás drámája: a Parkinson-kór miatt a vonót tartó keze már nem fogad szót a korosodó művésznek, akit emiatt kitesznek a bandájából is. Bár egy agyműtét talán segíthetne rajta, ő csak az isteni segítségre hagyatkozik. Saját betegségébe beltörődve egyetlen reménysége az marad, hogy tehetséges unokája továbbviszi az általa képviselt zenei hagyatékot. A filmet zeneszerzőként Hodován Milán, a budapesti Zeneakadémia alkalmazott zeneszerzés szakos hallgatója jegyzi, akinek ez volt az első nagyobb szabású munkája. A soundtrack elérhető ezen a linken, több platformon is hallgatható.

Az Isteni kéz rendezője a székelykeresztúri László Barna, producere Sós Ágnes – ő kérte fel a feladatra Hodován Milánt, akit a Budapesti Nemzetközi Filmfesztivál (BIDF) igazgatójaként már ismert: a fesztivál 2019-es kiadásának reklámfilmzenéjét is Hodován írta. „A filmet illetően teljes alkotói szabadságot kaptam, ami szerintem minden zeneszerző álma – többek között emiatt is válhatott ilyen különlegessé a filmzene hangzásvilága – idézi a fiatal zeneszerzőt az alkotók közleménye. – Számomra nagyon fontos belemászni a karakterek fejébe és azonosulni velük, átélni a történéseket, hiszen zeneszerzőként meg kell tudnunk adni az illúziót a közönségnek, hogy nemcsak külső szemlélők, hanem a film részesei is vagyunk.”

Az Isteni kéz ősbemutatója a BIDF-en volt, szeptemberben versenyzett a szebeni Astra Filmfesztiválon és elnyerte az Ars Sacra Filmfesztivál legjobb egészestés dokumentumfilmnek járó díját, október legelején pedig a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle fődíját.

 
Kapcsolódó