Online megnézhető a Sellők és Rinocéroszok, 2018 legjobb magyar animációja


Vasárnap és hétfőn még szabadon nézhető online a Sellők és Rinocéroszok című animációs rövidfilm, amely pénteken a legjobb animációs filmért járó elismerést vehette át a magyar filmkritikusoktól.

Traub Viktória rendező és alkotótársai a díj örömére tették közzé rövid időre a 15 perces filmet.

A Sellők és Rinocéroszok című alkotásban a 8 éves Tilda emlékképei elevenednek meg a családjáról. Groteszk, esendő, vágyakozó, szeretetre éhes emberek veszik körül a kislányt. Jelenetről jelenetre tárul fel egy család titkokkal teli múltja. Cirkusz és képzelet, vágy és valóság, bánatból rinocérosz, szexusból sellő. A gyönyörű színekben gazdag, új vizuális megoldásokkal működő karakterek a múlt képeiből és egymásból alakulnak, transzformálódnak.

Sellők és Rinocéroszok

A film szerepelt az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, Ausztrália legrangosabb filmfesztiválján, a Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a kanadai Calgary Nemzetközi Filmfesztiválon. A Sellők és Rinocéroszok elvitte az indiai 7. Bangalore Rövidfilm Fesztivál, az amerikai California Women’s Film Festival, a IV. Verashort Festival Legjobb Animációs Díját is, november végén pedig Wiesbadenben nyerte el a legjobb filmnek járó díjat.
Kapcsolódó