Online mutatja be új filmjeit a Universal Pictures


A legrégebbi amerikai filmstúdió nagyszabású kísérletre használja ki a koronavírus-járvány miatti világszintű leállást. 

Sokan a filmforgalmazás elkerülhetetlen és valós jövőjeként tekintenek a filmek online terjesztésére – a Universal Pictures pedig most pont ennek a működését akarja letesztelni, írja a Quartz.

Elsőként – terveik szerint már pénteken, március 20-án – pár, közelmúltban bemutatott filmjük lesz online elérhető, köztük A láthatatlan ember (The Invisible Man) és a Vadászat (The Hunt). A Trolls World Tour című vígjátékuk már online is debütál, ugyanaznap, április 10-én, amikorra a mozibemutatót időzítették, feltéve, hogy lesz még mozi, ahol bemutassák: az amerikai box office 20 éves mélypontot fogott az elmúlt hétvégén, mozik százai zártak be, vagy működnek capatitásuk felével. (Általában egy hollywoodi film 90 napig megy a mozikban, mielőtt valamilyen formában – streamelve, bérelve vagy megvásárolva – online elérhetővé tennék, hiszen a stúdiók bevételének nagyrésze a mozieladásokból származik, és meg kell küzdeniük a Netflix- és az Amazon-jellegű streemerek jelentette konkurenciával.)

A Universal filmjei az iTunes és az Amazon felületén lesznek elérhetőek nagyjából 19,99 dolláros áron, vagyis nagyjából egy amerikai mozijegy áráért. A The Hollywood Reporter szerint ez a döntés nem vonatkozik a Universal összes, idén bemutatandó filmjére, csak a most moziforgalmazásban levőkre és a Trolls World Tourra.

Mostanig a stúdiók inkább csak elhalasztották a jelentősebb filmek bemutatóit, a Universal maga is új – jövő áprilisi – dátumot tűzött ki pl. a következő, kilencedik Fast and Furious premierjének.
Kapcsolódó