Online nézhető a Berlinálén bemutatott Vulkánsziget


Lovrity Anna Katalin szexuális zaklatást tematizáló Vulkánsziget című animációs kisfilmje a nemzetközi nőnap alkalmából online elérhetővé vált.

A 9 perces Vulkánsziget Lovrity Anna Katalin diplomafilmje a MOME animációs mesterszakán, a 2017-es berlini filmfesztiválon mutatkozott be, később többek között Chicagóban, Zágrábban, Szarajevóban, Turkuban is megfordult. Magyarországon a Friss Húson, a Primanimán és a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon vetítették.

Valahol, egy óceáni szigeten a természeti erők még úgy hatnak, mint az ősi időkben. Itt él egy fiatal, naiv nőstény tigris harmóniában önmagával és a természettel. Amikor ébredő nőiességére felfigyel egy idősebb hím tigris, a nőstény zavartan és egyre erősödő félelemmel fogadja annak közeledését.
A film ötletét a rendezőt és ismerőseit ért szexuális zaklatások adták, de még azelőtt mutatták be, hogy a Me too-mozgalmat kirobbantó Weinstein-botrány napvilágra került volna.

A digitális rajzanimáció forgatókönyvét és layoutját is Lovrity Anna Katalin készítette, producere Fülöp József, vágója Czakó Judit, a hangon Lukács Péter Benjámin, Kopasz Milán és Fegyverneky Sándor dolgozott, a zeneszerző Szabó Bálint.Kapcsolódó