Online nézhető Szirmai Márton új filmje


A Szalontüdő rendezőjének, Szirmai Mártonnak legújabb rövidfilmje, a Szerepzavar a 7. Friss Hús mutatkozott be. Most tíz napig online is elérhető, hívja fel a figyelmet a magyar.film.hu.

Soma (Friedenthal Zoltán) színészként keresi a kenyerét, ám nem színházban, hanem a való életben pénzért vállal szerepeket. Nem érzi jól magát a bőrében. Mindenki hazudik körülötte, de legjobban az fáj neki, hogy apja, akiről azt hiszi, hogy vezető a Nemzetbiztonságnál, lenézi a színészi hivatást. Egy nap azonban olyan dolog történik, ami mindent megváltoztat, lépnie kell. Egyedül színészi kvalitásaira és önbizalmára számíthat. A tét: saját és családja boldogsága. A Szerepzavar ide kattintva érhető el.

Friedenthal Zoltán mellett Mahr Ágnes, Bezerédi Zoltán, Pálos Hanna, Buzás Mihály, Hirtling István, Békés Itala, Gyabronka József, Vajdai Vilmos játszik a kisfilmben, amelynek Szirmai Márton írta a forgatókönyvét, a producer Tóth Barnabás, a társproducerek Rajna Gábor, Szirmai Árpád, Faragó Attila, Grüll Péter és Molnár Levente voltak.

A Szerepzavar a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült. A Szalontüdő, az Expedíció, a Grimm Café és többek közt a Minimál című kisfilmek rendezője egyébként első nagyjátékfilmjén dolgozik, a Hol rontottam el? című animációs alkotás az Inkubátor programban kapott támogatást.Kapcsolódó