Online sorozatot indított a Budapesti Filharmóniai Társaság


A Budapesti Filharmóniai Társaság ZeneHorizont címmel indított tegnap a zenében rejlő történeteket filmes formátumban életre keltő online sorozatot.

A sorozat első epizódjában Tiszai Péter zeneszerző Kötéltánc című alkotását vitték filmre az alkotók. Tiszai Péter azon kevés zeneszerző egyike, aki autodidakta módon, különösebb zenei előképzettség nélkül alkot. A szóló zongorára írt Kötéltánc című művét a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ zeneszerző pályázatára komponálta néhány évvel ezelőtt, az alkotás Vida Mónika Ruth zongoraművész előadásában hallható. A filmben közreműködött Tóth Gabriella artista és Miguel Carlos előadóművész, valamint a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ

A ZeneHorizont következő decemberben debütáló része Tiszai Péter vonósnégyesre írt Véletlen című művét mutatja be, amelyben Tőröcsik Franciska egy csellistát alakít.

A sorozat célja, hogy új megközelítésben mutassa be a kortárs zenét a kisjátékfilmek vizualizációja segítségével. Ehhez a Budapesti Filharmóniai Társaság zenészei stúdióminőségben rögzítik a szerzett műveket, amelyekhez Tuza Norbert rendező és Szín Róbert operatőr, azaz az Ambient Pictures csapata jeleníti meg a művek által elmesélt történetet, annak vizuális élményét.


Címkék

Kapcsolódó