Online szervezik meg a cannes-i filmvásárt


A koronavírus-járvány közepette sem maradhat el a Cannes-i Fesztivál filmvására: online fogják megszervezni június 22. és 26. között.

„Senki nem tudja, hogy mit hoz az év második fele, vagy hogy lehet-e még szervezni 2020-ban nagyobb filmes eseményeket, beleértve a Cannes-i Fesztivált is – fogalmazott sajtóközleményében Thierry Frémaux fesztiváligazgató. – Emiatt Cannes úgy döntött, hogy formájában igazodni fog ehhez a rendhagyó évhez. Íme az első kezdeményezés: az online filmvásár […] Ezt a vadonatúj vásárt a világ minden tájáról származó számos szakmabelivel egyeztetve és az ő részvételükkel szervezzük meg.”

Az online filmvásár az értékesítési ügynököket virtuális fülkékbe, az intézményeket virtuális pavilonokba várja. A networkingot segítendő létrehoztak egy Match and Meet nevű appot, emellett online filmvetítéseket is terveznek.

A fesztivál által megkeresett nemzetközi filmforgalmazók 80%-a érdeklődött az esemény iránt, 66%-uknak pedig van kapacitása vásárolni is – írja a Film New Europe.Kapcsolódó