Orosz Anna Idával és Fülöp Józseffel indul az Animációs estek sorozata


Hagyomány és haladás a témája annak a február 18-án, magyar idő szerint 18 órakor induló online beszélgetéssorozatnak, amelynek célja egy asztalhoz ültetni a magyar animációs filmművészet különböző generációinak képviselőit.

A sorozat szervezője a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete, ötletgazdája és házigazdája pedig dr. Kollarik Tamás. Az első kerekasztal vendége Orosz Anna Ida filmtörténész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen oktatója, valamint Fülöp József animációs filmrendező, vizuális kommunikációs tervezőművész, egyetemi tanár, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora. Szó lesz többek között arról, hogy a magyar animáció területén miként jutottunk el a kezdetektől napjainkig, milyen hagyományokra épült a története, hogyan határozható meg a szakma helyzete napjainkban és milyen irányba tart a jövőben. A Híd-villában zajló beszélgetést élőben közvetítik a Facebookon.

A beszélgetéssorozatot havi rendszerességgel folytatják, a következő meghívottak: Jankovics Marcell és Bucsi Réka, Rófusz Ferenc és Vácz Péter, Ternovszy Béla és Andrasev Nadja, valamint Varsányi Ferenc és Gelley Bálint – közli a sorozat Facebook-eseménye.

 
Kapcsolódó