Orosz Anna Idával és Fülöp Józseffel indul az Animációs estek sorozata Orosz Anna Idával és Fülöp Józseffel indul az Animációs estek sorozata

Orosz Anna Idával és Fülöp Józseffel indul az Animációs estek sorozata

Hagyomány és haladás a témája annak a február 18-án, magyar idő szerint 18 órakor induló online beszélgetéssorozatnak, amelynek célja egy asztalhoz ültetni a magyar animációs filmművészet különböző generációinak képviselőit.

A sorozat szervezője a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete, ötletgazdája és házigazdája pedig dr. Kollarik Tamás. Az első kerekasztal vendége Orosz Anna Ida filmtörténész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen oktatója, valamint Fülöp József animációs filmrendező, vizuális kommunikációs tervezőművész, egyetemi tanár, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora. Szó lesz többek között arról, hogy a magyar animáció területén miként jutottunk el a kezdetektől napjainkig, milyen hagyományokra épült a története, hogyan határozható meg a szakma helyzete napjainkban és milyen irányba tart a jövőben. A Híd-villában zajló beszélgetést élőben közvetítik a Facebookon.

A beszélgetéssorozatot havi rendszerességgel folytatják, a következő meghívottak: Jankovics Marcell és Bucsi Réka, Rófusz Ferenc és Vácz Péter, Ternovszy Béla és Andrasev Nadja, valamint Varsányi Ferenc és Gelley Bálint – közli a sorozat Facebook-eseménye.

 

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat