Oscar-jelölt és Arany Pálma-díjas filmek is versenyeznek idén Miskolcon


23 ország 38 alkotását válogatta be az előzsűri a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramjába.

„Élőszereplős és animációs filmek, vidám és lélekemelő történetek, könnyed hangvételű és elgondolkodtató alkotások egyaránt megtalálhatóak az idei CineFest Miskolci
Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes programjában, amiben – szokás szerint –, Magyarországon először látható filmek versengenek egymással a közönség és a
zsűri tetszéséért” – összegez a fesztivál ma délelőtti közleménye.

A versenybe került közel 40 alkotás között van az idén Oscar-díjra jelölt Börtönlevelek (The Letter Room, r. Elvira Lind), a 2020-as Arany Pálma-díjas Félek, hogy elfeledem az arcod (I’m afraid to forget your face, r. Sameh Alaa), a 2020-ban Torontóban kisjátékfilm-fődíjas Dustin (r. Naila Guïguet) és az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon díjazott a Nyugdíjasok (Ecore, r. Samuel Petthey és Silvain Monney) is.

A nemzetközi versenyprogramban egy magyar film kapott helyet: a 12 perces, Breier Ádám és Ina Nersesian rendezte Whisper, illetve van egy román nyelvű film is, a moldáv Óh (Of, r. Vlad Bolgarin). 

(Borítókép: Sameh Alaa: I’m afraid to forget your face)Kapcsolódó