Összeállt az 5. Magyar Filmhét programja


Április 22-én, hétfőn az életműdíjak átadásával kezdődik az 5. Magyar Filmhét a budapesti Corvin moziban. Az április 27-ig tartó szemlén összesen 203 filmet vetítenek.

Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera az az öt művész, aki a Magyar Filmakadémia Egyesület első életműdíjait átveheti. Az ünnepélyes esemény után a Zsigmond Vilmosról készült utolsó portréfilm, a Fényképezte Zsigmond Vilmos című alkotást láthatja a közönség.

Április 22-27. között 2018. január 1. – december 31. között mozi és televízió forgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott, és a filmhétre benevezett filmeket nézheti meg a közönség hét kategóriában: játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film. A televíziós forgalmazású filmek ingyenesen tekinthetők meg, a nagyjátékfilmek pedig kedvezményes 500 Ft-os áron. A jegyelővétel április 15-én kezdődik, derül ki a szervezők közleményéből. Idén először a televíziós sorozatok is bekerültek a kínálatba, a program ide kattintva érhető el.Kapcsolódó