Öt animációs filmsorozat nyert filmintézeti támogatást


A televíziós vagy streaminges bemutatásra szánt animációk pályázati kategóriájában Bárdos Csaba, Gellár Csaba, Lerch Tamás, Máli Csaba és Miklósy Zoltán projektjei számára szavazott meg összesen 427,8 millió forint gyártási támogatást a Nemzeti Filmintézet Televíziós Döntőbizottsága. 

A készülő sorozatok között vannak Gyulai Líviusz (1937–2021) egyik utolsó alkotása, az Arthur király korát bemutató Egy jenki Arthur király udvarában című sorozat következő epizódjai, amelyeket a világhírű grafikusművész halálát követően Máli Csaba rendez.

Támogatást nyert a Puskás Öcsi és barátai (r. Gellár Csaba), amely a futball szeretete mellett a barátságról, a találékonyságról és az önzetlenség fontosságáról szól, és az elsősorban gyerekeknek szóló Kippkopp és a tizenkét hónap (r. Lerch Tamás).

A népszerű Cipelő cicák (r. Bárdos Csaba) sorozat újabb epizódjaiban folytatódhatnak az apró kis varázsló cicák és a gyerekek csodálatos kalandjai, támogatásban részesült továbbá a nagysikerű Janó Manó és az elveszett harmatcseppek (r. Miklósy Zoltán) című sorozat második évada, mely a gyerekek számára is érthető és szórakoztató formában mutatja be mi történik bolygónkkal, ha nem vigyázunk rá – közölte ma délben a filmintézet.Kapcsolódó