Pármában díjazták a Post Mortemet és a Hasadékot


A legjobb film díját Bergendy Péter kísértetfilmje, a legjobb forgatókönyv díját pedig Krasznahorkai Balázs első mozija nyerte a hétvégén a 9. Pármai Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az olaszországi filmfesztivál legjobb filmnek járó díját Bergendy Péter legutóbbi rendezése, a Post Mortem nyerte el. A különleges hangulatú alkotás, melynek főhőse egy vándorfotós, tavaly október óta járja a fesztiválokat: Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban is több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilm mustrákon. Az első világháborút követő spanyolnátha járvány időszaka alatt játszódó borzongató kísértetfilm főszereplője Klem Viktor. Nyáron, az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije a legtöbb kategóriájában – operatőr, vágó, látvány, maszk – a Post Mortem alkotóit díjazta. A filmet október 28-tól láthatja a magyarországi közönség.

Krasznahorkai Balázs első mozifilmje, a Hasadék a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Pármában. A rendező Lengyel Balázzsal és Lovas Balázzsal közösen jegyzi Máramarosi-havasokban forgatott, balladák hangulatát megidéző filmdráma forgatókönyvét. A Molnár Levente és Babai Dénes főszereplésével készült alkotás nyáron elnyerte a legjobb mozifilmet illető Magyar Mozgókép Díjat, és szeptember óta vetítik a magyarországi mozik. Molnár Leventét a filmben nyújtott alakításáért a legjobb színész díjával tüntették ki nemrég a Cinefantasy filmfesztiválon Brazíliában.Kapcsolódó