Partiflyerekből szerveznek közösségi gyűjtést a Kék Pelikan alkotói


Néhány éve a hamisított vonatjegyekkel utazók igaz történeteit gyűjtötte össze, most pedig a 1990-es, kora 2000-es évek kultikus partiflyereiből rendez közösségi gyűjtést a Kék Pelikan című animációs dokumentumfilm rendezője, Csáki László képzőművész-rendező. A legjobb történetek és a legjobb szórólapok egyaránt bekerülnek majd a készülő filmbe.

A 90-es, kora 2000-es évek kultikus partijainak szórólapjai, azaz flyerei egy egész korszak fergeteges hangulatát őrizték meg: ezekből a flyerekből rendez most közösségi gyűjtést Csáki László animációs filmrendező. „Régi gyufásdobozokból, kártyanaptárakból létezik már gyűjtemény, de a kilencvenes, kora kétezres évek mindennapjait meghatározó, kultikus bulikat – például a frankhegyi bulit, a Süss fel napban és a PeCsá-ban rendezett partikat vagy a Tilos Rádió és az A38 bulijait – hirdető szórólapokat tudtommal még senki sem gyűjtötte össze. Szeretnénk megjeleníteni ezeket a flyereket a Kék Pelikanban, ezért mindenkit arra kérünk, ha őriz otthon ilyet, juttassa el hozzánk. Mi beszkenneljük és archiváljuk, majd visszaadjuk a tulajdonosának” – mondta a rendező.

A megtörtént eseményeken alapuló, száraz humorú Kék Pelikan című animációs dokumentumfilm az időszak nagy kalandjairól, az Európa-szerte megtapasztalt szabadságról mesél a retró szerelmeseinek és azoknak, akik szívesen emlékeznek a rendszerváltás utáni vadkapitalizmus őrülten felszabadult éveire. Ehhez a korhoz szervesen hozzátartoztak azok a legendás bulik, fesztiválok és house-, rave- és technopartik is, amelyeket ezek a szórólapok hirdettek a kávézók, kocsmák szórólaptartóin, az egyetemek faliújságjain.

A flyereket digitális formában vagy eredetiben várják: az eredetiben érkező darabokat beszkennelik, majd változatlan állapotban visszaadják a tulajdonosoknak. A felajánlók neve szerepelni fog a film stáblistáján.

A flyereket erre a címre várják postán vagy személyesen: Umbrella Kreatív Műhely, 1036 Budapest, Perc u. 2., vagy jó minőségben beszkennelve a partyflyer@umbrella.tv e-mail-címre.

(a produkció közleménye)Kapcsolódó