Pedro Almodóvart ünneplik a sepsiszentgyörgyi Spanyol Filmnapokon


Női nézőpontok, utazások és kalandozások, kényes etikai kérdések, családi dráma és természetesen igazi spanyol zene és humor jellemzik a november 1. és 7. között zajló sepsiszentgyörgyi Spanyol Filmnapok kínálatát, amelyben ezúttal összesen hat alkotás szerepel.

A szervezők közleménye szerint a filmnapok keretében a 70 éves Pedro Almodóvar több filmjét is műsorra tűzik, olyan sztárokkal a főszerepben, mint Penelopé Cruz, Antonio Banderas vagy Cecilia Roth. A bőr, amelyben élek (La piel que habito, 2011), a Szeretők, utazók (Los amantes pasajeros, 2013), a Julieta (2016) és a Fájdalom és dicsőség (Dolor y Gloria, 2019) is látható lesz Sepsiszentgyörgyön.

A Spanyol Filmnapok programján szerepel a friss Paradise Hills című fantasy, amelyben egy rejtélyes bentlakásos iskola pontosan úgy reformálja meg a lázadó tiniket, ahogyan azt környezetük szája íze elvárja, és a 2018-as, hét Goya-díjjal kitüntetett A rendszerben (El reino), Rodrigo Sorogoyen fergeteges politikai thrillerje, amely a korrupt spanyol elitet úgy mutatja be, ahogyan még sosem láthattuk.

A filmeket román felirattal vetítik. A Spanyol Filmnapok programja a Művész mozi Facebook-oldalán olvasható.Kapcsolódó