Pesti balhé készül a filmalap támogatásával


Lóth Balázs mozifilmrendezői bemutatkozását 327 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap. A Pesti balhé címmel készülő vígjáték egy korábban soha nem látott Budapesten játszódik.

Tapasztalt alkotótársakkal együtt vág bele A 200 első randi és a Bűnösök kora tévvésorozatokat jegyző Lóth Balázs első mozifilmje rendezésébe: a Pesti balhé című vígjáték forgatókönyvét az HBO forgatókönyvíró versenyének fődíját elnyerő Kis-Szabó Márkkal és a Merlin Színház társulatából is ismert Inotay Ákossal közösen jegyzi, olvasható a filmalap közleményében.

A film producerei Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás. Fülöp Péter 15 éve dolgozik a filmszakmában, magyar mozifilmek mellett Magyarországon forgatott amerikai stúdiófilmekben is dolgozott, köztük a Z világháborúban (World War Z) és a Die Hard – Drágább, mint az életedben (A Good Day to Die Hard). Hutlassa Barnabás pedig producerként Herendi Gábor Kincsem című szuperprodukciójában és Antal Nimród A Viszkis című filmjében, line producerként pedig Nemes Jeles László Napszálltájában is közreműködött, valamint számos reklám és tévésorozat mellett részt vett az Aranyéletben is.

A Pesti balhé operatőre Balázs István Balázs lesz. Az első „Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjjal” kitüntetett, Kodak-ösztöndíjas fiatal alkotó a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, tanárai voltak többek között Máthé Tibor, Szász János és Enyedi Ildikó.

A Pesti balhé története öt gyerekkori barátról szól, akiket 20 év kihagyás után újra összehoz életük legőrültebb és legkockázatosabb kalandja: a „Pesti balhé”. A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik és a film 2019-ben lesz látható a mozikban.

„A főváros kiemelt szerepet játszik a filmben. Jellegzetesen nagyvilági helyszíneken forgatunk: exkluzív szállodákban, budai villákban és a város ikonikus pontjain, ebből áll majd össze egy – a reményeink szerint – korábban még soha nem látott Budapest” – mondta el Lóth Balázs forgatókönyvíró-rendező.

Lóth Balázs és Inotay Ákos korábbi rövidfilmje, a Péterfy Bori főszereplésével készült Epilógus itt megtekinthető.

(közlemény)Kapcsolódó