Peter Fonda mégsem megy a prágai Febiofestre


Peter Fonda amerikai színész egészségügyi okok miatt lemondta részvételét a csütörtökön kezdődő prágai Febiofest nemzetközi filmfesztiválon - közölte Gabriela Vágner, a filmszemle szóvivője kedden Prágában.

Az eredeti tervek szerint a 79 éves amerikai színész nyitotta volna meg a Febiofestet.

A kultikussá vált Szelíd motorosok (Easy Rider, 1969) című amerikai film egyik forgatókönyvírója, rendezője és főszereplője a Febiofest nyitóestjén Kristián-díjat kap a világ filmművészetében nyújtott rendkívüli teljesítményéért, azt egyelőre nem tudni, hogy Peter Fonda kit bíz meg a díj átvételével – mondta Gabriela Vágner. A Szelíd motorosokat a prágai fesztiválon újra levetítik, elmarad viszont Peter Fonda tervezett találkozója a filmesekkel.

A március 21. és 29. között zajló Febiofest további díszvendégei Bille August Oscar-díjas dán filmrendező és Jirina Bohdalová cseh színésznő, akik szintén Kristián-díjat kapnak életművükért. A fesztivál idején Prágába látogat többek közt Louis Garrel francia rendező és színész, valamint felesége, Laetizia Casta modell és színésznő.

A 26. Febiofesten 156 filmet láthatnak az érdeklődők. A 18 tematikus szekcióban mintegy hatvan ország alkotóinak a filmjeit vetítik, köztük több magyar és román alkotást.

(MTI)Kapcsolódó