Peter Greenaway az Alexandre Trauner ART/Film fesztiválon


Október 16-21. között zajlik Szolnokon a Tisza moziban az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál, ahol többek között A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője rendezőjével is lehet majd találkozni.

A fesztiválon igazi nemzetközi mesterek, a filmszakma kiválóságai vesznek részt. Peter Greenaway, Allan Starski és Rajk László tart mesterkurzust, és Szolnokra látogat Trauner Sándor örököse, szellemi hagyatékának kezelője, Didier Naert francia látványtervező. A fesztiválon 10 új európai nagyjátékfilm és öt régebbi film – többek között Peter Greenaway, Billy Wilder, Marcel Carné alkotásai – mellett műsorra tűznek 40 órányi animációs és képzőművészeti dokumentumfilmet is a világ minden részéről.

A fesztivál legtöbb programján a részvétel ingyenes. Ez alól kivételt képeznek a mesterkurzusok és a Trauner-konferencia, amely csak bérlettel látogatható. A bérlet ára 20.000 Ft, amely megvásárolható a 12050002-00107762-00100002 számlára történő átutalással a név és lakcím, vagy cégnév megadásával, ahová számlát kérik.

Részletes tájékoztató és regisztráció az alábbi linken: http://festival.tiszamozi.hu/000_Fesztivalok/2018/Page.aspx?id=19Kapcsolódó