Pozsonyban díjazták a Virágvölgyet


Csuja László első játékfilmjét, a Virágvölgyet díjazta a pozsonyi nemzetközi filmfesztivál diákzsűrije. Az elismerést Csuja László forgatókönyvíró-rendező és Vass Gergely operatőr személyesen vette át vasárnap este.

A zsűri az amatőrökkel forgatott Virágvölgy szereplőgárdáját, képi világát és a film humorát méltatta, derül ki az alkotást az Inkubátor Programon keresztül támogató Magyar Nemzeti Filmalap közleményéből.

A Virágvölgyben a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A film különleges amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben Réti László, többszörös speciális olimpiai bajnok látható.

Virágvölgy

A Virágvölgy Enyedi Ildikó mentorálásával készült. A forgatókönyvet Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely volt. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a FocusFox gyártásában a filmalap 62 millió forintos támogatásával készült.

A film korábban az 53. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének különdíját kapta meg.

(közlemény)Kapcsolódó