Prequelt kap Az árva


Előzményfilm készül Az árva (Orphan) című, 2009-ben bemutatott horrorfilmhez. Isabelle Fuhrman visszatér az örökbe fogadott kislány szerepében, de a prequel új rendezőt kap.

A prequel címe Orphan: First Kill lesz, a forgatás már elkezdődött a kanadai Winnipegben. Isabelle Fuhrman mellett újra felbukkan a filmben Julia Stiles is, Jaume Collet-Serrát pedig William Brent Bell váltja a rendezői székben. A forgatókönyvet David Coggeshall írta.

A sokáig Esther munkacímen futó, Orphan: First Kill főszereplője Leena Klammer, egy gyilkos szociopata, aki megszökik egy észt árvaházból, és Amerikába utazik egy családhoz, amely elhunyt kislányuk helyett örökbe fogadja. Mielőtt új, Esther nevű identitását felvenné, Leena új élete váratlan fordulattal kezdődik, ezután kerül nevelőanyjához, aki bármit megtenne a családja védelmében.

Az árva 77,9 millió dolláros bevétellel zárta a nemzetközi forgalmazását. Isabelle Fuhrman azóta felnőtt – 23 éves – úgyhogy operatőri és sminkmesteri bravúrokkal fogják fiatalítani – írja a The Wrap.

„A fenyegetettség érzetét növeli a képi világ és kameramozgás, olykor kihasználva a jól ismert beállításokat, ezáltal némileg reflektálva a bevált horrorfilmes eszközökre (néha a filmhez képest szokatlan iróniával), Esthernek a film egész terét belengő jelenlétét két eszközzel érzékelteti igazán hatásosan: gyakran használ látszólagos szubjektív kamerát, vagyis kézből, a lány szemmagasságából vesz fel egy-egy snittet, ám e tekintethez nem tartozik senki, mivel egy későbbi képen Esthert egészen máshol pillantjuk meg – hasonlóképpen jár el, és hasonló eredményt ér el, mint John Carpenter 31 évvel ezelőtt a Halloween című klasszikusában. Emellett a film a képsíkokkal is játszik, a kamera és az éppen Estherről susmogó szereplők közé lépcsőt, lépcsőkorlátot, ajtófélfát helyez: így leskelődő álláspontot hoz létre, ám mint az előzőnél, itt sem tartozik hozzá konkrét néző. Ezekkel a bizonytalanságban tartó jelenetekkel erőteljesebben érzékelteti Esther figuráját és tevékenységének félelmetességét, mint annak erőszakosságával, vagy a támadásaikor megjelenő feszültségfokozó képekkel.” (Teljes kritikánk itt.)


Kapcsolódó